Składniki ( na 2 porcje):
szklanka błyskawicznych płatków owsianych2 jajka
150ml mleka kokosowego
łyżka oleju
2 łyżeczki fruktozy( opcjonalnie cukier lub ksylitol)
garść truskawek
2-3 łyżki chipsów kokosowych
syrop klonowy
Sposób przygotowania:
W misie Tefal Companion z ostrzem tnącym umieszczamy płatki, mleko kokosowe olej, fruktozę, wbijamy jajka i miksujemy na prędkości 12 przez 15 sekund. Przygotowaną masę zostawiamy na około 5 minut by masa nabrała odpowiedniej konsystencji- płatki lekko napęcznieją i masa stanie się bardziej gęsta. Smażymy małe placuszki na rozgrzanej, suchej patelni teflonowej- aż się zarumienią. Podajemy z pokrojonymi na kawałki truskawkami, lekko podprażonymi chipsami kokosowymi i polewamy syropem klonowym. Gotowe!
Smacznego:)
O mniam, idealne na weekendowe śniadanko :)
OdpowiedzUsuńdokładnie tak! chociaż przygotowują sie tak szybko że i w trakcie zapracowanego tygodnia jest opcja by je zrobić:)
Usuń