składniki:
1 litr bulionu warzywnegomała dynia hokkaido
1 średnia cebula
1 średni ziemniak
1 marchewka
łyżeczka curry
łyżka masła
1 kwaśne jabłko
łyżeczka miodu
sól
pieprz
świeży tymianek
oliwa
Sposób przygotowania:
Cebulę, marchew, ziemniaka i dynię obieramy i kroimy na nieduże kawałki umieszczamy w misie z nożem tnącym obroty 8 czas 40sekund. Dodajemy łyżkę oliwy, curry i ustawiamy program slowcook P1. Następnie dodajemy do misy bulion- ustawiamy program soup P1. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W międzyczasie jabłko kroimy na cienkie plastry i karmelizujemy na patelni z masłem i miodem oraz odrobiną świeżego tymianku. Podajemy zupę z przygotowanymi jabłkami, świezo zmielonym pieprzem i listkami tymianku. Gotowe!
Smacznego:)
Z gruszką też smakuje bosko, kiedyś robiłam :)
OdpowiedzUsuń