Składniki:
1kg żeberek wieprzowych
2-3 marchewki
2 cebule
3-4 ząbki czosnku
1 por (biała część)
kilka gałązek rozmarynu
kilka gałązek oregano
łyżka wędzonej papryki
1/2l bulionu
łyżka smalcu
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
W misie z ostrzem tnącym umieszczamy obrany czosnek i obraną i przekrojona na ćwiartki cebulę- ustawiamy obroty 12 na 30sekund. Następnie dodajemy smalec i ustawiamy program slow cook p1 na 10 minut. Po tym czasie dodajemy obrane i pokrojone warzywa oraz mięso pokrojone wzdłuż kości. Dodajemy też wędzoną paprykę, zioła oraz bulion i ustawiamy program slow cook p2 na 2 godziny. Na koniec doprawiamy całość do saku solą i pieprzem. Gotowe!
Smacznego:)
w sosie własnym jeszcze nie robiłam... mniam, muszę kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuńNo i teraz będę musiała je sobie zrobić. Uwielbiam żeberka w sosie własnym :-)
OdpowiedzUsuń