Składniki (na 1 tabliczkę):
120g płynnego oleju kokosowego virgin4 łyżki kakao
4 łyżki zmielonego cukru kokosowego
6 solidnych łyżek ekspandowanego, niedosładzanego zboża ( u mnie gryka)
Sposób przygotowania:
Olej kokosowy, cukier i kakao umieszczamy w malakserze i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy ekspandowane ziarna i mieszamy. Czekoladową masę przekładamy do foremki- u mnie był to pojemnik do przechowywania żywności z pokrywką. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny by masa stężała.Gotowe!
Smacznego:)
banalna a jaka pyszna :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak! Takie proste a takie pyszne:)
UsuńPotrzeba matką wynalazku, jak to mówią :-) Bardzo fajna czekolada wyszła!
OdpowiedzUsuńdokładnie tak! warto czasami być leniwcem;)
UsuńCo do lenistwa, to jestem wielkim fanem, więc nie dyskutuję. Fajna czekolada wyszła? Nawet bardzo fajna! Za to uwagę o banalności przyjmę tylko wtedy, gdy "banalny przepis" oznacza "łatwy do wykonania" a nie "pozbawiony oryginalności, pospolity". Według mnie jest genialny. Prościutki, a jakie pole do popisu dla naszej inwencji. Na jego bazie każdy może stworzyć swoją indywidualną recepturę.
OdpowiedzUsuń