Składniki:
2 porcje makaronu spaghetti300g muli
por- jasna część
150ml białego wytrawnego wina
3 łyżki masła
łyżka oliwy
5-6 suszonych pomidorów
1/3 łyżeczki płatków chili
pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym samym czasie na oliwie podsmażamy pokrojony dość drobno por i pomidory. Po chwili dodajemy oczyszczone mule- po 1-2 minutach zawartość garnka podlewamy winem. Gdy mule się otworzą doprawiamy do smaku solą, pieprzem i płatkami chili oraz dodajemy masło i posiekaną pietruszkę- mieszamy do rozpuszczenia masła i zdejmujemy z ognia. Odcedzony makaron mieszamy z mulami i podajemy. Gotowe!
Smacznego:)
Ładne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuń