Składniki:
250ml mleka4 łyżki płatków owsianych górskich
szczypta soli morskiej aromatyzowanej cytryną
łyżka posiekanych migdałów
ulubione owoce: u mnie maliny i borówki
płynny miód do polania
Sposób przygotowania:
Tefal companion: mleko, płatki owsiane i sól umieszczamy w misie z mieszadłem, ustawiamy temperaturę 90 stopni, prędkość 2 i czas 10 minut. Po tym czasie wykładamy owsiankę do miski, dodajemy owoce, migdały oraz polewamy miodem.
klasyczny sposób: w rondelku podgrzewamy mleko z dodatkiem soli, dodajemy płatki i na małym ogniu mieszając często gotujemy do miękkości. Owsiankę przekładamy do miseczki i podajemy z owocami, migdałami i miodem. Gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)