Składniki:
1l bulionu warzywnego700ml passaty pomidorowej
2-3 ząbki czosnku
1 marchew
1 cebula
1 liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
łyżka oliwy
sól
pieprz
2-3 kromki pieczywa
kiełki rzodkiewki
Sposób przygotowania:
Tefal companion: W misie umieszczamy ostrze triblade, dodajemy obraną cebulę i czosnek, ustawiamy czas 10 sekund i prędkość 12. Do poszatkowanej cebuli dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pokrojoną w kostkę marchew. Zamieniamy ostrze na mieszadło, ustawiamy prędkość 2 temperaturę 90 i czas 20 minut. W międzyczasie, po około 2 minutach dolewamy bulion, a po 15 minutahc dodajemy passatę. W międzyczasie z pieczywa przygotowujemy na patelni lub w piekarniku grzanki. Gotową zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku i podajemy z grzankami i kiełkami. Gotowe!
Smacznego:)
No ba, pewnie że wszyscy uwielbiamy pomidorową :-)
OdpowiedzUsuń