Składniki:
2 średniej wielkości bakłażany1 główka czosnku
3-4 łyżki pestek granatu
1/2 pęczka natki pietruszki
sok z 1/2 cytryny
sól
szczypta płatków chili
olej sezamowy
sposób przygotowania:
Bakłażany przekrawamy wzdłuż na pół i nacinamy miąższ od środka w kratkę. Układamy w naczyniu do zapiekania, skrapiamy sokiem z cytryny oraz olejem sezamowym. Następnie pomiędzy bakłażanami umieszczamy przeciętą główkę czosnku. Bakłażany posypujemy płatkami chili oraz solą. Umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni i pieczemy około 30 minut. Upieczeone bakłażany podajemy z posiekaną pietruszką oraz pestkami granatu. Gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)