Składniki (na około 20sztuk):
3 duże łyżki kremu kokosowego2 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego
100g świeżych daktyli bez pestek
2 garści mieszanych pestek, orzechów i suszonych owoców ( u mnie nasiona słonecznika, orzechy włoskie, orzechy laskowe, jagody goji, rodzynki)
3 łyżki mielonych jagód acai
Sposób przygotowania:
Tefal Companion: W misie z ostrzem do wyrabiania umieszczamy wszystkie składniki oprócz mielonych jagód acai- ustawiamy obroty 10 i czas 1,5 minuty. Powstałą masę przekładamy do miski i umieszczamy w lodówce by masa stężała. Po około godzinie wyjmujemy schłodzoną masę i formujemy nieduże kulki, które następnie obtaczamy w jagodach acai. Przechowujemy w lodówce.
Klasyczny sposób: Wszystkie składniki oprócz jagód acai umieszczamy w malakserze( jednak malakser musi być naprawdę mocny) i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dale postępujemy jw. Gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)