menu

Trufle daktylowo-kokosowe

Cudownie kokosowe, niesamowicie słodkie dzięki daktylom i lekko chrupiące dzięki dodatkowi ziaren i orzechów. A do tego pięknie różowe z zewnątrz- to zasługa sproszkowanych jagód acai. Wszyscy mają swoje kulki mocy mam i ja;) Będą idealne jako przekąska, słodki prezent albo słodkie drugie śniadanie <3 A i co najważniejsze ich przygotowanie trwa dosłownie kilka minut:) To jak? Robisz?

trufle daktylowo-kokosowe


Składniki (na około 20sztuk):

3 duże łyżki kremu kokosowego
2 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego
100g świeżych daktyli bez pestek
2 garści mieszanych pestek, orzechów i suszonych owoców ( u mnie nasiona słonecznika, orzechy włoskie, orzechy laskowe, jagody goji, rodzynki)
3 łyżki mielonych jagód acai




Sposób przygotowania:


Tefal Companion: W misie z ostrzem  do wyrabiania umieszczamy wszystkie składniki oprócz mielonych jagód acai- ustawiamy obroty 10 i czas 1,5 minuty. Powstałą masę przekładamy do miski i umieszczamy w lodówce by masa stężała. Po około godzinie wyjmujemy schłodzoną masę i formujemy nieduże kulki, które następnie obtaczamy w jagodach acai. Przechowujemy w lodówce.

Klasyczny sposób: Wszystkie składniki oprócz jagód acai umieszczamy w malakserze( jednak malakser musi być naprawdę mocny) i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dale postępujemy jw. Gotowe!

Smacznego:)

comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)