Składniki( na 6 sztuk):
babeczki:szklanka mąki pszennej
1 jajko
1/2 szklanki kefiru
sok z 1 cytryny
3 łyżki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
krem:
250g serka mascarpone
sok z 1/2 cytryny
3 łyżki cukru pudru
żółty barwnik
dekoracja:
czekoladowo-cukrowe jajeczka
kolorowa posypka
Sposób przygotowania:
W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki ciasta w drugiej wszystkie mokre. Połączone składniki mieszamy razem, umieszczamy ciasto w papilotkach i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut. Upieczone babeczki studzimy. W międzyczasie ucieramy wszystkie składniki kremu na jednolitą, gładką masę i dekorujemy wierzch ostudzonych babeczek kremem przy pomocy rękawa cukierniczego oraz wykańczamy jajeczkami i posypką. Gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)