Składniki( na 2 spore porcje):
500g gulaszu z indyka500g dyni hokkaido
2 średniej wielkości marchewki
2 cebule
2 ząbki czosnku
500ml bulionu drobiowego
łyżka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
sól
pieprz
olej
Sposób przygotowania:
Dynię obieramy, kroimy w kostkę podobnej wielkości do wielkości kawałków mięsa. Marchewkę obieramy i kroimy na grubsze plastry. Cebulę kroimy dość grubo, a czosnek przeciskamy przez praskę. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej i dodajemy przygotowane warzywa. Podsmażamy i dodajemy mięso. Gdy mięso się zarumieni dodajemy przyprawy oraz bulion- na mały ogniu gotujemy aż mięso będzie miękkie a sos nabierze odpowiedniej gęstości. Podajemy z ulubioną kaszą i natka pietruszki. Gotowe!Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)