Składniki:
500g cukinii100g bułki tartej
3 duże jajka
100ml oleju słonecznikowego
3-4 ząbki czosnku
1 żółta lub czerwona papryka
2 korzenie pietruszki
4-5 średniej wielkości pieczarek
3 dymki
3 łyżeczki garam masali
świeże zioła, po kilka gałązek: oregano, tymianek, lubczyk, natka pietruszki
sól morska do smaku
Sposób przygotowania:
Warzywa trzemy na drobnych oczkach tarki. Do przygotowanych warzyw dodajemy olej, jajka, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz posiekane zioła (tymianek i oregano: najlepiej oddzielić same listki bez zdrewniałych łodyżek) mieszamy składniki bardzo dokładnie i wykładamy do dużej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia Umieszczamy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku i pieczemy około godziny. Pasztet studzimy i schładzamy w lodówce.Gotowe!
Smacznego:)
27 year-old Human Resources Assistant IV Murry Foote, hailing from Gravenhurst enjoys watching movies like Conan the Barbarian and Vehicle restoration. Took a trip to Archaeological Site of Atapuerca and drives a C70. zobacz teraz
OdpowiedzUsuń